Följ oss : )

  • Facebook
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram
  • Instagram

Copyright Robert Persson robertpersson@live.se

December 16, 2019

October 23, 2019

September 7, 2019

Please reload

Hanna Kindholm och Amanda Hogart blev Nordiska mästare i senior, - respektive juniorklassen!

September 18, 2017

 

Läs Hannas personliga upplevelse från tävlingen, upplägget, dramatiken och känslorna.

 

 

Fredagen var kommen, allt var packat och iordninggjort, det var dags att köra upp till Norge och rida nordiska mästerskapen individuellt. Helgen skulle bli tuff för man skall rida tre grundheat på lördagen och sedan semifinal och final på söndagen, och med otroligt hårt motstånd på startlistorna visste man att det skulle bli jämt och spännande.

 

Lördagen börjar med en veterinärbesiktning klockan sju så upp med tuppen. Eftersom vi skulle hinna med tre omgångar med Open och två med Juniorer så började tävlingarna tidigt. Första heatet gick bra för mig och Camé och vi tog det bara lugnt och försökte att inte ta ut oss för mycket. Amanda red sitt första heat något senare och fick en bra start. Andra heatet gick lika bra som de första gick för mig och Camé, vi hade samma plan, bara ta det lugnt och inte köra fullt ös. Därefter red Amanda sitt andra heat och det gick också bra. Amanda hade fått en tuff lottning med flera som sedan blev A-finalister i varje heat, men hon höll sig inom de sex platser som skulle ta sig till A-finalen hela vägen och kom till slut trea in i A-finalen. Mitt tredje och sista heat gick halvdant, jag var trött och tappade lite fokus. Men mina poäng räckte och jag hade kvalificerat mig till semifinalen. Vi bäddade om våra ponnyer och oss själva och fick en god natts sömn.

 

Jag red i semifinal två tillsammans med Sofie Siggelin som andra svensk, och i semifinal ett var både Olivia Pyk och Isabelle Knutsson. Semin rullade igång och gren efter gren gick. Båda finalerna var oerhört jämna och spännande. Det var ner till sista grenen som vi skulle skilja oss åt, vilka skulle till final, vilka var klarridna för helgen? När vi ridit klart alla åtta grenar var alla spända på uppropet. Först in i finalen blev Isabell Knutsson, hon hade gjort riktigt bra ifrån sig hela helgen. Sedan Karoline Kjuus, jag, Edel Gutvik, Sofie Siggelin och sist Henriette Johansen. Tre norskor och tre svenskor skulle göra upp i finalen om den nordiska titeln.

 

Amanda red sin final grymt bra. Hon planerade och gjorde varje gren som hon tänk sig. Desto längre finalen gick desto mer spännande blev det. Luna vann de tre första grenarna i finalheatet, men efter fem grenar var poängen lika och efter det höll Amanda sin ledning fram till sista gren då hon hade en poängs ledning. Det kunde knappast bli mer spännande.

 

Svärd som skulle vara sista och avgörande grenen sattes upp av banpersonalen. Ryttarna ställde upp sig på startlinjen, flaggan höjdes, alla var supertaggade. Flaggan droppade och sista grenen var igång. Amanda var först upp för att vända och jag räknade tyst för mig själv när hon plockade ringarna, 1, 2, 3 och 4! Hon satta alla ringar och flög först in i mål. Nordisk mästare individuellt junior 2017 titeln var klar, Amanda Hogart hade plockat hem segern efter en otroligt spännande final. Lyckan var total! Amanda var överlycklig, pappa Kindholm som hade varit coach hoppade av glädje och jag stod där utanför banan med Camé i handen och fällde ett par tårar. Vilken grym unge!

Amanda Hogart, Individuell Nordisk juniormästare 2018. 

 

- Kort där efter fick jag ta mig samman för nu var det dags för min egna final. Amandas vinst hade gett mig ännu mer energi och jag var riktigt taggad.

 

Planen var den samma som alla andra tidigare heat, bara rid ordentligt och tro på dig själv. Pappa var även med mig på banan och hjälpte mig igenom hela finalen. Det var en riktigt hård final med fem andra oerhört duktiga ryttare som inte ville annat än att vinna och ta hem segern. Sakta men säkert började jag känna mig mer och mer trygg. Jag gjorde de vi hade bestämt och red med huvudet. Väl framme vid näst sista grenen hade jag en ledning på fem poäng före tvåan, Karoline Kjuus. Grenen som skulle ridas var Victoria Cross. Jag visste att om jag kom före Karoline in i mål skulle jag leda med sex poäng och därmed bara kunna rida lugnt i sista grenen utan någon press. Jag försökte att inte tänka på det för mycket utan red som jag hade planerat och lyckades ta mig in i mål som tvåa, efter Henriette. Jag kollade bort på min pappa och såg hur han nästan började gråta av lycka. Detta betydde att jag nu hade min ledning på sex poäng och det enda jag inte behövde göra var att bli diskad i sista grenen. Starten gick, vi hade också svärd som sista gren. Jag kunde inte riktigt stoppa tårarna och kände hur de började rinna ner för mina kinder när jag galopperade upp för att hämta svärdet. Jag klappade Camé hela vägen upp, svängde, tog svärdet, plockade alla fyra ringar och gled in i mål på en tredje plats. Jag kunde inte längre hålla mig utan kramade min ponny, min pappa och coach, ännu en gång var lyckan total. Vinnare av nordiska mästerskapen individuellt 2017! Dubbel seger till Sverige, Gunnsby HSK och Solbacka stall. Glädjen och lyckan kan ingen beskriva!

 

Hanna Kindholm, Individuell Nordisk mästare 2018. 

 

Please reload