Följ oss : )

  • Facebook
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram
  • Instagram

Copyright Robert Persson robertpersson@live.se

December 16, 2019

October 23, 2019

September 7, 2019

Please reload

Ulrika Alexandersson från Sverige, vinnare i Brittiska öppna mästerskapet

September 5, 2016

 

 

Ulrika Alexandersson vann nyligen det Brittiska öppna mästerskapet. En fantastisk prestation med tanke på att England är den största nationen inom Mounted Games. 

 

– Hej Ulle och stort grattis! Du vann det brittiska mästerskapet i år med laget Royal Berkshire. Hur var finalen?

 

– Hej tack! Det var åtta lag som gjorde upp under två finalomgångar, totalt 20 grenar. Första finalen var väldigt jämn, men ett lag stod ut och tog ledningen med hela sju poäng över oss (som låg delad 3á) inför andra finalen. Andra finalen var minst lika jämn, men det var istället vi och ett annat lag som stred in i det sista.

 

– Och vi är så glada att ditt lag vann : ) Men det var inte första gången du vann Brittiska mästerskapet. Hur kändes det att vinna igen?

 

– Det är faktiskt tredje gången jag vinner; 2011, 2014 och 2016. Det är en fantastisk känsla att vinna den här tävlingen. I och med att det är så många bra lag får man aldrig någonting gratis, man får kämpa för varje poäng. Och det är ännu bättre när man har ett grymt lag runt omkring sig och alla kämpar hela vägen.

 

– Vilka rider du med i laget Royal Berkshire?

 

– I laget rider två engelsmän, en skotte, en nyazeeländare och jag.

 

– Vilken ponny red du på?

 

– Jag red Orchidee som jag ridit på i Scandinavium och i landslaget med tidigare och hon var i toppform. Men hon var rätt sur på måndag morgon innan sista finalen men som tur var gick det inte ut över hennes prestation på banan.

 

– Du har tävlat i Storbritannien i flera år nu och du har en pojkvän som nyligen blev världsmästare med det franska VM-laget. Hur ser framtidsplanerna ut?

 

– Jag började tävla i Storbritannien 2007 och har åkt lite fram och tillbaka mellan länderna sedan dess. Den närmsta tiden har vi några tävlingar kvar både i Storbritannien och i Frankrike. Sedan lutar det åt att vi flyttat till Sverige om eventuellt ett år, så då får vi se vad som händer då.

 

– Tack Ulrika och lycka till i framtiden!

 

I skrivande stund kom Ulrika Alexandersson dessutom tvåa i Franska öppna individuella mästerskapet 2016. Också det en mycket stark prestation. Vi gratulerar Ulrika och ser med svenska ögon fram emot flytten till Sverige.

 

 

 

Please reload