Följ oss : )

  • Facebook
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram
  • Instagram

Copyright Robert Persson robertpersson@live.se

December 16, 2019

October 23, 2019

September 7, 2019

Please reload

Storslam för Sverige i Nordiskt Individuellt mästerskap

June 27, 2016

 

Vilken kamp! Vilken spänning! Jag stod bredvid Ebbas mamma - Linda Ardbring, samtidigt som Ebba Ardbring fightades i A-finalen med otroligt skickliga Maja Paarup från Danmark.

 

Maja hade dominerat grundomgångarna och inledningen av finalen. Men Ebba låg hela tiden strax bakom och hade kontakt poängmässigt. Och när det endast var två grenar kvar kämpade sig Ebba upp till samma poäng som Maja.

 

Ebbas mamma vankade oroligt fram och tillbaka och spänningen var olidlig. Skulle Ebba rå på danskan. Skulle det som kändes omöjligt verkligen kunna gå.. Och då, när det endast var två grenar kvar, pressade Ebba Maja till ett misstag som blev ödesdigert för danskan. Ebbas mamma trodde inte det var sant när Ebba gick upp i ledning inför sista grenen som var svärd.

 

En gren kvar, Ebba 41 och Maja 36.Starten gick i svärdet och Ebba flög fram på Mr Polo och säkrade vinsten. Vilken prestation! Linda Ardbring kramade mig hårt och vi hoppade av glädje. Det var verkligen Mounted Games när det är som bäst.

 

Fler svenska juniorer var också på topp med Alexandra Svensson som tog tredje plats och Isabella Hogart som tog fjärde plats.

 

Resultat Juniorer.
1 Ebba Ardbring 47, 2 Maja Paarup 43, 3 Alexandra Svensson 37, 4 Isabella Hogart 29, 5 Luna Jacobsen 27, 6 Amanda Bryngelsson 23, 7 Emma Nilsson Klevengen 18, 8 Zoe Backoefen 27.
B-final: 9 Hannah Liv Reiming 24, 10 Nicole Ceder 20, 11 Lotta Daler 20, 12 Mikkel Høgsbro Mortensen 19,13 Felicia Wangerås 16.

 

 

På seniorsidan blev det precis lika dramatiskt och trippelt svenskt i topp!
 

I grundomgångarna imponerade Isabella Knutsson och Hanna Kindholm. Speciellt Isabella såg stark ut inför finalen. Men när starten gick i A-finalen tog Hanna ett grep direkt. Hanna red väldigt starkt och pressade Isabella till några misstag. Hanna såg också ut att ta hem finalen, men i bakvattnet låg rutinerade Caroline Claeson, Henriette Johansson och Sandra Persson.

 

Speciellt Carro och Sandra hade fått upp farten och när sista grenen svärd var kvar hade Hanna en ledning med endast två poäng över Carro, 36-34. Sandra låg på 29p, någon poäng efter norska Henriette.

 

Just grenen svärd är en fartgren som rent tekniskt är svår att säkra upp. Det visste alla ryttarna som satsade allt när starten gick. Ekipagen flög formligen fram och alla vände upp och plockade svärdet i princip samtidigt.

 

Carro och Sandra fick bägge en perfekt sväng och kunde trycka på ordentligt på hemvägen. Sandra på ponnyn Buzan, som tänt till rejält i finalen, accelererade hela vägen och knep sju poäng, en knapp mul-längd före Carro och ponnyn Spoorzicht Ultimate.

 

Dramatiken var total när Hanna hade oturen att missa en ring och fick vända tillbaka. Det gjorde att Caroline, med ett halmstrå, knep segern precis före Hanna. Och Sandra pressade sig in på tredje plats före norskan Henriette Johansen.

 

1 Caroline Claeson 40, 2 Hanna Kindholm 38, 3 Sandra Persson 36, 4 Henriette Johansen 34, 5 Mari Næss 30, 6 Isabelle Knutsson 24, 7 Charlotte Nissen 21.

 

Se bilder från NM 2016

 

 

Please reload