Följ oss : )

  • Facebook
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram
  • Instagram

Copyright Robert Persson robertpersson@live.se

December 16, 2019

October 23, 2019

September 7, 2019

Please reload

Sveriges lag strålade i kapp med solen på Nisse Cup

June 16, 2016

Sverige ställde upp med inte mindre än tre landslag i årets Nisse Cup, nämligen seniorer, juniorer U17 och juniorer U12. Och när Svenska landslaget tog en skön revansch mot Norge red samtidigt juniorlandslaget in på en tredjeplats i öppna klassen, en mycket bra prestation både på senior- och juniorsidan.

 

Att svenska landslaget börjar hitta formen till EM är helt klart. Julia Call med sin ponny Danielle visade fin form och bäddade många gånger med sina vinnande starter för resten av laget.

 

Sandra Persson på Buzan drev också upp tempot för att känna in sig i kommande EM-tempo. Buzan och Sandra blir mer och mer samkörda och är en viktig kugge i laget. 

 

Caroline M Claesson, som har sin ordinarie ponny Sebbe skadad, startade med ponnyn Ultimate, och gjorde en tempofull och proffsig tävling. 
- Ultimate är reservponny. Om Sebbe inte hinner tillbaka i tid till EM är hon den jag ska rida. Men oavsett, kommer hon att åka med till EM i Tyskland som reserv för  laget, säger en förhoppningsfull Caroline M Claesson.

 

I laget red även Isabelle Knutsson på ponnyn Wammi och Hanna Kindholm på ponnyn Camé. Bägge gjorde väldigt bra insatser i laget.

 

 

(Bildspel från Nisse Cup 2016)

Sveriges U17 red också fantastisk bra hela tävlingen

Andy Jordan, U17s tränare, beslutade tillsammans med laget att rida öppen klass då det gått så bra på Norway Summer Challenge. Att juniorerna tog sig till A-final och där kunde knipa en tredje plats visade att beslutet var rätt. Det var mycket starkt gjort och ger laget självförtroende och lite mer rutin inför EM.

 

Red för Sverige gjorde: Amanda Brygnelsson-Goldy, Nicole Ceder-Royal de Vikento, Isabella Hogart- Fiskergaardens Ameysing, Amanda Hogart-Kenny rob, Alexandra Svensson-aquabell

 

 

(Bildspel från Nisse Cup 2016)

På juniorsidan stod  Alleby ridklubb i en klass för sig och vann komfortabelt

Linnea Bensby - Winston, Ebba Ardbring - Mr Polo, Viktoria Holst - Wicky, Alma Hansson - Molly,Sara Jillgart - Lilla Gubben.

 

Sveriges juniorer U12, som också tävlade i juniorklassen, gjorde en fin tävling och det märks att det är duktiga talanger i laget

Hilma Dalin 11 år -Aron. Wilma Fredriksson 12 år- Nemo. Noa Nelin 11 år- Pricken. Mikaela Wik 12 år- Hembys. Laertes Linea Wik 10 år- Frugo och så Ellen Eriksson 11 år som inte var med på Nissecup.

 

För andra året i rad, och mycket uppskattat, genomfördes den lätta klassen

Här fanns det möjlighet för de yngre att med stöd av vuxen rida för publik under lekfull form.

 

 

Det bådar gott för framtiden. : ) 

 

 

Please reload